Labordiagnosztikai vizsgálatok, avagy mindent a Synlab szolgáltatásairól

A Labordiagnosztikáról általánosságban az egészségünk megőrzésének tükrében

 Számomra abszolút egyértelműnek bizonyult, hogy az egészségem megőrzése egész életemben az abszolút elsődleges szempontok között volt. Nem létezik olyan jellegű dolog, mely előrébb kerülhet, mint az egészségünk megőrzése, ezért sportolunk, ezért étkezünk egészségesen, ezért figyelünk oda a mindennapjaink során arra, hogy óvjuk és megőrizzük, azt a kincset mely számunkra az életet jelenti. De sajnálatos módon nem lehetséges mindent megelőzni, ugyanis vannak olyan jellegű betegségek, melyek sajnos a génjeinkben vannak benne, pontosan ezeknek a betegségeknek a felkutatására jött létre a Synlab labordiagnosztikai vizsgálata, mely az ilyen jellegű őseinktől örökölt betegségeket, illetve ezekre való hajlamokat vizsgálja.

Úgy gondolom elképesztően fontos ezekre odafigyelni és ilyen jellegű vizsgálatokat elvégezni, hiszen attól függetlenül, hogy hajlamosak vagyunk példának okáért szívbetegségre, abszolút a megelőzésre is koncentrálhatunk, és fokozottan oda figyelhetünk arra, hogy ezeket a problémákat elkerüljük. Pontosan ezeknek a felkutatása végett jött létre a Synlab, mely igazán nagy hangsúlyt fektet ezeknek a vizsgálatoknak az elvégzésre és Magyarországon belül közel 100 helyszínen található meg az adott laborhálózat, mely vérvételi és laboratóriumi vizsgálatot biztosít. Ezen felül érdemes tudni, hogy megközelítőleg 5000 fajta különböző jellegű vizsgálatot képesek elvégezni az adott laboratóriumokban. Ezek a szolgáltatások pedig beutaló nélkül is illetve természetesen beutalóval is bármikor igénybe vehetőek.

A labordiagnosztikai vizsgálatok, vagy a Synlab lehetőségei

Mint ahogyan már a fentiekben is említettem a Synlab.hu labordiagnosztika vizsgálatai abszolút széles skálán mozognak és rendkívül sokrétűek. Hiszen elképesztően sokféle vizsgálatot lehet elvégeztetni az adott labordiagnosztikai vizsgálatok során. Én személy szerint példának okáért egy igazán egyszerű vizsgálatot végeztettem el magamon első körben még pedig a laktózintolerancia vizsgálatot.

A labordiagnosztikai vizsgálatok, avagy a laktózintolerancia vizsgálat

Ugyanis mondhatni erős gyanúm volt arra tekintve, hogy bizony komoly laktózintoleranciával nézek szembe a mindennapjaim során, mivel igencsak komoly problémát okozott az, hogy bizonyos tejtermékek után viszonylag komolyabb puffadást érzettem, majd időnként még ennél is kellemtelenebb hasmenéses tüneteim jelentkeztek, kifejezetten a reggeli tejes kávém fogyasztása után. Miután számomra ez egy idő után igencsak komoly szenvedést okozott, így komolyabban vettem a problémát és elhatároztam, hogy mindenképpen kivizsgálgatom magam. Amennyiben szükséges, bármennyire is fájdalmas lesz számomra, de elhagyom a laktózos tejtermékeket és átváltok a laktózmentes termékekre, melyekért őszintén szólva nem igazán rajongok. De miután a szükség és a laktóz érzékenység okozta kellemetlenség igencsak komoly, feltétlen szükségesnek tartom, hogy amennyiben valóban a laktózintolerancia okozza, a problémát annyiban ezt minél hamarabb hagyjuk el, hiszen igencsak kellemetlen problémákat tud maga a laktózérzékenység szülni.

Így elhatároztam, hogy egy ilyen labordiagnosztikai vizsgálat során kiderítem, hogy valóban küzdök e laktózintoleranciával avagy sem. Így bejelentkeztem egy ilyen jellegű laborvizsgálatra, melyre a vérvétel után került sor és viszonylag hamar sikeresen is diagnosztizálták a számomra sajnos igencsak elkeserítő tényt miszerint, sajnos bizony igencsak erős laktózintoleranciával rendelkezem a labordiagnosztikai vizsgálat eredményeit tekintve. Természetesen számítottam erre az eredményre, ugyanis a tünetek alapján, melyek rendszeresen jelentkeztek olyan esetekben, mikor is bármiféle laktózos készítményt fogyasztottam szinte teljesen egyértelműen erre a tényre utalt, így számomra igazából nem volt igazi kérdés, hogy laktózintoleranciával szenvedek már valószínűleg évek óta, sokkalta inkább az volt a jelentős kérdés, hogy erről meg akarok e bizonyosodni száz százalékosan, avagy sem. Természetesen a boldog tudatlanság állapota nekem valahogyan jobban tetszett, de abszolút úgy voltam vele, hogy amennyiben ténylegesen jobb lesz a helyzet azok után, hogy elkezdek laktózmentesen étkezni (márpedig ez csak akkor történik meg, ha teljesen bizonyos vagyok abban, hogy laktózintoleranciában szenvedek) akkor mindenképpen érdemes kipróbálni a laktózmentes étrendet. Így a Synlab labordiagnosztika vizsgálatának köszönhetően mára már felhagytam a laktózos termékek fogyasztásával és inkább a laktózmentes étrendet választom.

About the author