Portfólió fotózás a legjobb áron

Miért fontos a minőségi portfólió fotózás?

Miután egy rövid ideig volt szerencsém belekóstolni a modell világba, egészen pontosan tudom, hogy az, hogy bekerülj a körforgásba, milyen kemény befektet munkával és anyagi terhekkel jár. Minden illúzió ellenére nem úgy történik az egész, ahogyan arról álmodoznak a lányok, hogy valahol felfedezik őket majd onnantól fogva befutott modell lesz, azonnal jobbnál-jobb fotózások, címlapok, kifutók várják az ifjú felfedezetteket, akik minden anyagi költség nélkül ezentúl elképesztően jól keresnek. Ez sajnos a legkevésbé sem így működik.

Amikor engem kerestek meg, hogy lenne e kedvem modellkedni először elhívtak egy „válogatóra” ahol a kb száz jelentkezőkből kiválasztottak x ideális jelöltet. A kiválasztást egy próbafotózás és egy elbeszélgetést előzte meg, amikor arról kellett pár szóban beszámolni, hogy mi a célod a modellkedéssel, mit szeretnél elérni és mi az ami motivál. Miután ez lejátszódott pár napra rá jelentkeztek azoknál akiket kiválasztottak. Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a kiválasztottak közé kerültem. Az ügynökség felvette velem a kapcsolatot és portfólió fotózásra invitált, ahol nagyon kedvezményes áron 165 ezer lett volna egy komplett album 5 szettel, stylistal, fodrásszal és sminkessel egyetemben. Miután nekem erre akkor nem volt anyagi fedeztem, hiszen valljuk be a legtöbbünknek nincsen 165 ezer forintja a zsebében kénytelen voltam más opció után nézni.

A portfólió fotózás fontossága

Miután tisztában vagyok azzal, hogy ezen a területen jelentős hiányosságok vannak, úgy gondolom célszerű tiszta vizet önteni a pohárba és őszintén beszélni arról, hogy miért is annyira fontos a portfólió fotózás.

Elsősorban fontos tisztában lennünk azzal, hogy a különböző castingoknál vagy az adott találkozó előtt már el kell küldenünk a portfóliónkat vagy az adott castingra kell magunkkal vinni és ott helyben lapozzák át. Ez portfólió amennyiben kezdők vagyunk egy profi stábbal készített kifejezetten erre specializált portfólió fotózás amelynek az elkészült munkái kerülnek bele az ,,albumba”. Viszont az évek során érdemes ezt folyamatosan frissíteni a megbízásainkon készült fotókkal. Hiszen minél sokszínűbb az anyag, annál inkább lesz érdekes a személyiségünk is az ügynökségek és együtt működések felé. Nagyon fontos azt megérteni, hogy ha minőségi munkákat szeretnénk kapni, akkor minőségi portfólióval is kell rendelkeznünk, hiszen legfőképpen ez alapján döntik el mennyire vagyunk fotózhatóak, mennyire illünk bele az adott munka profiljába és hasonlók. 

Hogyan néz ki egy portfólió fotózás?

Egy portfólió fotózás nagy általánosságban egy egész napot igénybe vevő feladat. Ilyenkor az adott összegért cserébe igazi sztároknak érezhetjük magunkat, hiszen a studio egy teljes napra csakis kizárólag a mi rendelkezésünkre áll. Körül ugrálnak a fodrászok, sminkesek, stylistok. Mindez profi környezetben reflektorok és profibbnál profibb szakemberek segítségével. A végeredmény pedig fenomenális. Úgy gondolom, hogy mindenképpen megéri egy jobb stúdiónál csináltatni a portfólió fotózást hiszen az a siker kulcsa, hogy mennyire vagy meggyőző és alkalmasnak tűnő élesben a castingon. Illetve, hogy mennyire tetszik a portfólió a bíráló bizottságnak. Az én tapasztalataim alapján ilyen hely a https://www.g3studio.hu/portfolio-fotozas-budapest/ is, ahol amellett, hogy kényelmes körülmények közt, jól éreztem magam, fotóst is biztosítottak és abszolút meg vagyok elégedve a képekkel is. Mert azt már ennyiből is leszűrtem, hogy a fotózás hangulatát nem lehet eltitkolni a képekből. Valószínűleg ezért olyan kifejezéstelen a modellek arca. Nagyon fárasztó folyamatosan élettel telin nézni a kamerába és ezért nagyon sok múlik a fotós kommunikációján és a hely atmoszféráján is.

A g3studónál a portfólió fotózás

Miután rengeteg helye érdeklődtem utána annak, hogy hol lehetne a legmegfelelőbb portfóliót csináltatni. Végre rá találtam a g3studiora, ahol számomra nagyon kedvező ajánlattal és rendkívül barátságos környezettel rukkoltak elő. A szlogenjük az hogy ,, egy nap ami csak rólad szól, és az eredmény amit örökre szeretni fogsz!” Ezt tanúsítani tudom egy ilyen jellegű fotózás garantáltan olyan élményt nyújt, hogy az embernek az a benyomása, hogy a világ is körülötte forog. Az adott stúdióban ingyenes beregisztrált konzultációt követően 99 ezer ft+ ÁFA a fotózás. A végösszeg tartalmazz 6 darab profin retusált képet, továbbá professzionális sminket, profi fodrászt, illetve stylist, aki személyre szabottan segédkezik a megfelelő ruha kiválasztásában. Annak a ténynek a birtokában, hogy tisztában vagyok azzal, hogy más stúdiók mennyit kérnek el egy adott fotózásért, bizton állíthatom, hogy a g3studio nagyon kedvező árkategóriában mozog.

Konklúzióképpen én minden modellkedni vágyó fiatal figyelmét felhívnám arra, hogy ezzel a költséggel feltétlen számoljon! Továbbá személyes tapasztalataim alapján érdemes egy minőségibb portfólióra beruházni, hiszen az akkor befektetett ídő, pénz és energia garantáltan többszörösen fog kamatozni!

About the author