Milyen autóbérlés feltételekről kell tudnunk, mielőtt a bérlésre adnánk a fejünket?

Autóbérlés feltételek – avagy mik a legfontosabb tudnivalók

Szerintem mindannyiunk életében előfordult már, hogy akár csak a gondolatban is, de megfordult a fejünkben, hogy kocsit kell majd bérelnünk. Legyen szó arról, hogy meghibásodás, lopás miatt jármű nélkül maradtunk, vagy nem is volt, de most szeretnénk egy rövidebb időre, vagy egyszerűen csak a családdal vagy a barátokkal mennénk nyaralni és kevés a hely? Ilyen esetekben a legideálisabb döntés az autóbérlés. Már csak azt kell megtudnunk pontosan, hogy hol tehetjük ezt meg, és mik az autóbérlés feltételek, amelyekhez tartanunk kell magunkat.

Az autóbérlés feltételek – miért is veszik ennyire komolyan?

Ahogy azt már a vezetői engedélyünk megszerzésénél is tapasztalhattuk, az utak, a vezetés és a gépjárművek sem olyan egyszerűek, mint azt elsőre gondolhattuk volna. Így az autóbérlés is szabályozva van, hogy csak olyan vehesse igénybe a szolgáltatást, aki megbízható, felelősségteljes és természetesen vezetni is tud. Így az autóbérlés feltételek nem pusztán felesleges szabályok, hanem jól átgondolt döntések eredményei is. Szerintem nagyon is jó, hogy életkorhoz van kötve az autóbérlés, amelynek számértéke huszonegy életév. Természetesen vannak felelősségteljes tizennyolc évesek, akik képesek lennének egy zökkenőmentes autóbérlésre, azonban ez sajnos nem lenne igaz mindenkire, így kénytelenek a szabályzatban szigorítani az életkor alapján is. Az autóbérlés feltételek tehát igazán komolyan értendők, így ne is próbálkozzunk azok kikerülésével és gondosan olvassuk át őket, mielőtt még a bérlésen gondolkoznánk.

Honnan tudhatók meg az autóbérlés feltételek?

Igazából minden autóbérlő oldalán találhatunk szerintem ilyen pontot a honlapon. Úgyhogy még mielőtt a bérleti szerződésben találnánk meg, hogy esetleg nem szabad bérelnünk, érdemes lehet már most elolvasni azokat. Be is linkelek egyet. Személy szerint én is nagy autóbérlő vagyok, valahányszor elutazomm vagy hosszabb kocsikázásra akarok menni, inkább bérelek egy autót. Ez főképp azért van, mert a párommal mind a ketten vezetünk, de csak egy kocsink van. Így aki hosszabb útra tervez, az gyakorlatilag megakadályozná a másikat abban, hogy el tudjon menni bárhová is kocsival, legyen az csak egy bevásárlás is. Ez szerintem egy elég necces helyzet lenne, ezért inkább bérelek. Ezért is mondhatom azt, hogy az oldalhoz tartozó cég igazán előzékeny és megbízható. Már évek óta náluk bérelek, mivel jó árakban, széles választékkal és még annál is jobb elhelyezkedéssel rendelkezik. Ritkán találni a belvárosban autóbérlési lehetőséget, de ez a cég még a közelünkben is van, és a híre is nagyon jó, úgyhogy én gyakorlatilag szerintem évente többször is megfordulok náluk. Az autóbérlés feltételek természetesen náluk is állnak, úgyhogy ahogy ígértem, a link itt található: http://www.hatarauto.hu/berleti-feltetelek/. Szerintem nem túl szigorúak a  feltételek, egyik sem akar “kitolás” lenni a bérlővel szemben, nem is érné meg nekik. Nekem még sosem volt gondom ezekkel, szerintem másnak sem lesz, amennyiben van vezetői engedélye, elmúlt már huszonegy éves és a többi, autóbérlés feltételeknek is megfelel maradéktalanul.

Az autóbérlés feltételek és a bérelt autó előnyei

Ha azon töprengenénk, miért is nem inkább saját autót vesz az ember, akkor beszélhetünk itt még arról is, mennyivel gazdaságosabb döntés egy személynek az autó bérlése, aki nem használja azt minden egyes nap vagy akár héten. Én is, hiszen mindig a párommal felváltva használjuk az autót, így nem kérdés az, hogy gyakorlatilag egyedül felesleges lenne egy autót fenntartanom. Ott a biztosítás, a kötelező vizsgálatok, a benzin, a karbantartás és a felelősség is. Szerintem ez senkinek sem hiányzik a mindennapjaiból, csupán sokan kénytelenek vagyunk elviselni. Ha béreljük az autót, ilyesmi nincs, hiszen a kocsi tulaja a bérlő cég, nem pedig mi vagyunk. Szerintem egy csomó fejfájástól megkímélhetjük így magunkat, ami igazából mindenki számára előnyös. Úgyhogy igazából nincs is más hátra, az autóbérlés feltételeket át kell böngészni és bele is vetni magunkat a bérleti szerződésbe, hiszen több az előnye, mint egy saját kocsinak, ami nincs teljes mértékben kihasználva. Ami pedig a környezetszennyezést illeti, még abban is előnyünkre válhat, hogyha béreljük az autót a saját tartása helyett.

Remélem, az összefoglaló cikkem után egyszerűbb lesz majd eligazodni az autóbérlés útvesztőjében, amely nem is olyan bonyolult, mint azt gondolnánk. Úgyhogy semmiképp ne essünk kétségbe, hogyha a saját autónk egy reggel nem indul be, vagy menet közben robban le, hiszen néhány órával később már a bérelt autónkkal furikázhatunk a városban. Csupán az autóbérlés feltételeket kell betartani, és máris minden gondunk meg fog oldódni.

About the author